Trivsam helg

Lite grillning, lite båtåkning, lite vin och trevligt sällskap en riktigt trivsam helg med andra ord !

Jag är ganska kul faktiskt !

Ibland roar jag mig själv med små projekt. Jag tycker nämligen själv ibland att jag är jävligt kul.
Idag var jag på Hemköp och skulle handla. Jag skulle köpa mig lite frysta bär, man jag kunde inte riktigt hitta dom. Då såg jag en snofsig gubbe i kostym (typ 35-40 år) så  jag bestämde mig för att låtsas att han var ett biträde (med det visste ju inte han)

- Vart har ni frysta bär ?
-Jag jobbar inte här
- Oj näha ursäkta sa jag och såg väldigt förvånad ut.

Jag höll på att skratta ihjäl mig själv ! Jag menar det var ju helt uppenbart att han inte jobbade på Hemköp det fattade ju vem som helst t om jag eftersom han hade kostym, men när jag tänkte på hur han skulle fundera på om folk trodde att han jobbade i frysdisken på affären så tyckte jag att det var helt hysteriskt roligt !

Man får det inte roligare än man göra sig....

Jag ser redan framemot mitt nästa humorprojekt.....

Lördag-va?

Jag är ju kanske inte känd som Sverigens mest ordningssamma, men jag tycker att jag har hållt en hyfsat bra profil på jobbet så jag har inte tänkt att det har märkts så värst att jag är lite hit och dit med att komma ihåg saker.

Fick höra av en kollega (när jag berättade att jag hade missat en dag) att hon hade hört att jag hade kommit 2 timmar sent till jobbet en morgon för att jag trodde att det var lördag .....

*fnys*

Jag har dödat det ryktet nu... (jag menar vem faan vet inte när det är helg, jag har i alla fall väldgt bra koll på det !)

Här ska grillas

Syrran kommer idag med sina små lintottar.
Vi blev inbjudna till vänninnan på grillning i kväll, så här ska grillas !
Jag har av nån anledning missat en dag den här veckan så jag trodde att det var torsdag idag, så redan nu känns det här som den bästa fredan på länge....

Hängt va re här

Tänkte att jag skulle skaffa mig en handdukshängare i fall Bright kommer och hälsar på i stugan och ska ta sitt årliga dopp.  Jag hoppas att denna variant även finns för kökshanddukar...


Andras bajs är äckligt...

På mitt jobb är vi typ 300 pers, och har väl typ 10 toaletter.
Om man ska göra stora A på en "offentlig" toalett så kan man väl ta en sväng med borsten i koppen....

Jag har dock börjat misstänka att det finns nån form av allians här på jobbet som drabbar små oskyldiga liv som mig själv till exempel.
Om jag ska gå in och kissa på en toalett som är full i ränder så måste ju jag torka bort nån annans bajs (hu) för att annars kommer ju nästa person som går in tro att det är jag....
Jag har därför börjat misstänka att vissa personer bajsar ner toaletten och sen ställer dom sig bakom hörnet och väntar på att nått offer ska gå in.... sen står dom där och ler i mjugg och njuter av känslan att nån annan torkar upp deras skit.

Pervon..... men jag är er på spåren-skrattar bäst som skrattar sist !

Men Hallå !

Satt ute och drack lite kaffe. Förbi kommer en röd sprillans ny sportbil med ballonger och girlanger. I bilen sitter en gubbe och ett litet barn.
På bakrutan står "Grattis William 4 år"

VA ?????

Internet är inte så tokigt trots allt

Eftersom jag innan jag skaffade denna blogg i stort sett aldrig var ute på internet förutom när jag skulle betala räkningar, så har jag liksom inte riktigt förstått vad människor som spenderar hela sin fritid framför skärmen sysslar med.

Igår var jag dock ute och spanade runt på nätet, och där låg den som en liten skatt framför mig.... det finns tydligen någon likasinnad därute.....

Jag slungas tillbaka i tiden, där jag står på gårdsplanen utan för en röd liten villa med vita knutar.
Vi har satt en stereo i fönstret och själva står vi och dansar och fylleskrik/sjunger i gruset.

Min sommar med Fredrik Kempe, jag vet inte hur många gånger vi satte "why do you lie when you say that you love me" på repeat den sommaren.
Det finns bara en enda människa som jag känner som har den plattan(och framför allt älskar den låten lika mycket som jag) och nu har jag den helt plöstligt i egen ägo. Det känns stort....

Även om den exakta känslan från den sommaren aldrig kommer infinna sig igen så kan jag i alla fall lyssna, känna lycka och komma ihåg.

Fredrik nu finns det i alla fall 2 i Sverige som har din skiva, stort !

En olycka kommer sällan ensam

Det verkar inte turen göra heller....

2 bra saker har nämligen hänt:

1. Jag har fått tvätttid, fantastiskt äntligen slipper jag gå i handtvättade-det-luktar-inte-helt-rent-kläder
2. Jag har hittat en stuga att bygga på tomten så ligger inom en rimlig budget.
Tomten på bilden ser ju inte så spännande ut(det är ju å andra sidan inte min tomt på bilden), men ni får leva er in i lite gräsmatta, lite sjö och ett och annat träd.

 
Så nu blir det midsommarparty hos mig nästa år moahahaha (eller ja, jag lämnar inga garantier på det löftet)

Sommaren är här

Morden i Midsummer klockan 9, ett tydligare sommartecken går väl knappast att få.

Förbjud

människor med gigantiskt hår att sitta i mittenraden på bio. Från rad 8 och ner borde det råda vattenkammat.....


Här stjäls det....

Eftersom jag inte äger någon digital kamera så kan jag ju liksom inte fota och lägga upp. Den här gången var jag strateg, helt sonika så snodde jag bilder från en annan blogg.
(ja alltså vi var ju på samma midsommarfest så jag har inte tagit bilder från nåt helt annat party)Utskikt från Boboet


Insikt från Boboet


Jag vet inte vad det är med folk när dom ser vatten, jag tillhörde dock inte denna galna skara.
När vattnet är under 25 ser jag ingen vits med att  ens stoppa foten i....


Plantagen

Jag älskar Plantagen. Kanske för att jag älskar att plantera.
Igår fick jag riktigt bra fart på min assistent så vi skrubbade hela balkongen, sen planterade vi våra nyinköpta buskblommor. Tyvärr har jag absolut ingen koll på vad blommorna heter.
Får väl bjuda hit min vän A på Te så kanske hon kan förklara vad fn jag har köpt....

Midsommar

Solen sken och inte en regndroppe så långt ögat når.... me like....
 Helgen bjöd på allt man kan önska sig av en midsommar helg. Ett tält med kulörta lyktor, hav och trevligt folk. Lite hångel, lite god mat, lite vin och lite kängruboxning.  Midsommardagen fiskades det, grillades aborre och umgicks.
Jag tror precis att jag upplevt en helg man har på film. Så nu vet ni det.


Midsommarbryderi

Det är trivsamt med midsommar tycker jag.
För att man ska fira riktig midommar måste man lämna stan. 
När man lämnar stan måste nån köra bil, det är ett riktigt aber tycker jag för det betyder att nån måste låta bli att dricka midsommarvin....
Alla midsomrar hittills har jag varit förskonad från att köra bil, inte i år.... Måste komma på nån bra lösning.
Jag menar midsommar utan vin vad är det för firande ?

Jovars

Solen skiner = Ellie på bra humör

Kvällen ska spenderas på en uteservering, afterwork med kollegorna.... kan bli trevligt..... 
Jag börjar inte jobba förrän klockan 13 imorgon = jag kan dricka bäst jag vill. 

hmm livet är inte så pjåkigt fast man bor i småstad

Välkommen in i matchen!


Moderat rasar mot Ecce Homo

Moderaternas gruppledare Lars Näslund kräver museitjänstemäns avgång och att utställningen Ecce Homo stoppas.

- Jag känner mig djupt kränkt över att utställningen ska visas här. 

Se större bild (öppnas i nytt fönster)
Moderaten Lars Näslund är rasande över den planerade Ecce Homoutställningen. Nu kräver han att huvuden ska rulla. 
Det är tio år sedan som Elisabeth Olsson Wallins bilder av Jesus i homosexuella miljöer visades för första gången. De väckte då starka reaktioner och gör så även i dag. Redan i januari stod det klart att utställningen kommer till Örnsköldsvik och presenterades i ÖA med den bild som nu väcker reaktioner.

En som reagerat starkt är moderaternas gruppledare Lars Näslund.

- Jag hade ingen aning om att den här utställningen skulle komma till Örnsköldsvik. Jag tycker att de ansvariga för den här utställningen ska avgå. Jag vill inte att skattepengar används till sånt här.

Läste detta i tidningen i morse. För det första var det typ 10 år sen det var modernt att kritisera Ecce Homo och även då var debatten helt sjukt. Att en politiker kan känna sig "kränkt" över konst säger väl i och för sig mer om honom än om konsten .

Lars Näslund-jag känner mig "kränkt" över att du ska vara folkvald. Jag vill inte att mina skattepengar ska betala lön till idioter, avgår du då ?

Min gröne vän

Jag kommer ihåg det som igår, jag skulle fylla 25 (ja så det var ju tydligen inte igår). Jag hade sett den mest fantastiska gröna ponchon i ett skyltfönster som jag älskade vid första anblick. Tyvärr var jag i vanlig ordning pank och fågelfri så det fanns inte en möjlighet i världen för mig att köpa det fantasiska plagget i fönstret.
Jag berättade för en vän om min nyfunna kärlek och några dagar senare kommer 2 vänner på besök med ett paket.
Min poncho !
Lyckan var total, jag tror till och med att jag fällde en tår. Sen dess har vi hängt ihop jag och min gröne vän, den bästa kärleksgåvan jag någonsin fått.....
Så om ni är osäker på vad ni ska ge er partner eller vän på födelsedan köp henne en poncho så kommer ni förevigt vara älskade

Dagens fundering

Varför köper man en sportbil om man inte gillar att köra fort ? Om man tänker ligga och köra 90 på 110 väg så behöver man ju ingen porsche då kan man gott köra runt i en gammal opel som jag gör....

Det är trångt...

Syrran och jag tog med oss ungarna på Furuvik. Dom hade en liten barnkarusell med olika figurer och bilar som bara åker runt runt. Det vill säga en gammal traditionell karúsell. 
Jag stod bredvid minstingen medan hon satt i sin lilla figur. Brevid mig försökte en tant klämma in sig med ungen i själva figuren (som dessutom hade tak). Synen av när denna kvinna försöker vika sig dubbel och sitter helt fastsmetad mot framrutan fick mig att börja asgarva.
-Det är väldigt trångt sa tanten till mig.
Klart som faan att det är trångt när karusellerna är anpassade för barn under 4 år.
Tanten insåg ju till slut att det inte gick att sitta i själva figuren utan hon fick kliva ut. Dock var det för sent för jag kunde inte sluta skratta, och alla som känner mig vet vad det innebär. Resten av turen stod jag och skrattade så tårarna rann och tanten stod bredvid och  tittade surt på. 
Det är inte klokt vad det är kul att åka karusell 

Spontaninfall

Jag fick ett tokryck i fredags och drog till Gävle. Riktigt trivsamt faktistkt.
I brist på bilstereo satt jag med hörlurar och MP3 spelare och skvalade efter bästa förmåga på högsta volym.
Jag älskar att åka bil själv, ingen som vill prata och ingen som vill kommentera hur man kör och framför allt ingen som bryr sig över vilken musik man spelar.
Vad mer kan man begära av livet ?

Ett löfte är ett löfte

Jag lovade mig själv igår att om det var dåligt väder idag så skulle här städas. Såg även på väderprognosen att det lovades nederbörd...
Tittade ut genom fönstret imorse, sol !!! Om det nu finns en gud där uppe så misstänker jag att han vill att jag ska fortsätta vara en slarvmaja. Även om jag inte är kristen så kan jag ju inte gå emot såna här tydliga signaler.
Sol ute =uteservering
Ja då var det bestämt, tack gud !!

Är det tacken ?

Jajemän, och det är världens bästa tack.

Förut fanns det påsar med hårda godisar som hette diverse lustigheter typ öronvax, snorkråkor m.m  Har dock inte sett dessa på flera år, men nu när mina föräldrar har varit utomlands har dom köpt en stor burk "Skräphögen" dvs en blandning av alla dessa hårda små saltisar. Jag är i extas !

Enda problemet med hårda salta karameller är att man bli typ skinnflådd på både tungan och i gom. Men faan vad det är värt det !


Omorganisation

Håller på med omorganisation på jobbet. För mig som lider av nån form av autism är detta ett stort projekt. Somnade som ett ovaggat barn igår direkt när jag kom hem från jobbet. Det tar på krafterna att omorganisera.

Hörde för övrigt en intressant konversation igår som handlade om en hälsporre. Vidrigt ord och ännu vidirigare att prata så högt om sina problem så att även jag som vanlig medmänniska måste ta in informationen.

Näst efter orten Köttberga så tror jag att Hälsporre kvalar in på min topp10-fulaste-ord-lista

Det finns en anledning till att man inte läser allt

En av mina kamrater arbetar med att korrekturläsa böcker. Inte vilka böcker som helst utan den typen av pocketböcker man kan köpa i kassan på t ex Hemköp. Jag antar att det är böcker som gemene man benämner som tantsnusk. Jag har själv aldrig haft lyckan att bekanta mig närmare med dessa böcker och efter ett lösrykt citat känner jag mig lika glad för det... Håll i er för här kommer det:

"Hon tittade ner på hans bultande kärleksstång"

Jag vet inte vad man ska säga, men hur kommer dom på allt dom små författarna ?

kärleksstån *fnys*

Jag känner mig påbackad

Var på stomarknaden igår och handlade. Lite bakom oss backade det ut en bil, det såg dock inte en tant. Hon backade nämligen ut ganska samtidigt och rakt in i bilen. Gubben som ägde den första bilen blev skit förbannad och skrek, detta ledde dock till att tanten som hade kört på honom blev jättenervös och backade på honom igen, och igen....
Högklassig underhållning med andra ord !
Det var länge sen jag upplevde en sån spänning på en parkeringsplats kan jag meddela.

Nått har hänt med min blogg

Har försökt att blogga nu i flera dar, men det har varit stört omöjligt att komma in på bloggen. Tydligen håller dom på att flytta över allt till nån ny portal, men nu verkar allt vara i sin ordning igen, skönt.
Även för mig är allt i sin ordning, det är lördag och jag ska traska över till D och dricka vin på hans balkong, som sagt nu är allt tillbaka till det normala.


Internet

Är kattvakt hemma hos mamsen.
Vad jag inte kom ihåg är att deras internetkoppling är anus (ja alltså om man ska välja mellan bra eller anus). Det fungerar typ 1 gång var 10:e dag så när dom kommer hem om en vecka kanske den är på grön kvist igen. Trodde aldrig att jag skulle bry mig huruvuda internet funkar eller inte, men nu när jag försöker hänga med och bli lite modern så blir till och med jag irriterad !

Åhh vad härligt

Helgen har bjudit på ett sånt fantastiskt väder, så att sitta inne vid datorn har inte varit aktuellt. Nu ska jag däremot börja jobba igen, så nu har jag all tid i världen.....

RSS 2.0