Packad och klar

Jaha så hade man packat sin lilla resväska för att bege sig på en liten UGL kurs. Spänning och rädsla ihopblandad i en lagom mix. Vi hörs väl om ungefär en vecka då skulle jag tro.....

Om det är nån av er som mot all förmodan funderade över dagens dilemma så kan jag säga att jag valde IKEA med närbutiker.  Vem behöver tvätta när man kan köpa nytt ?

Ny spännande eller ja ny dag

Tvättstuga vs IKEA hmm

Reinkarnation

Om jag skulle återfödas inom kort så vill jag bli hon Leila, ja alltså hon den där söta tjejen som har ett bakprogram.... Vet inte varför, men jag får för mig att hon har ett trivsamt liv. Det har väl i och för sig jag med, men om jag nu skulle byta så tror jag att jag tar och byter med henne.

En ny liten individ

Min kompis har precis för några timmar sen fått en ny liten bäbis. Det blev en liten Astrid...

Jag behöver nog inte adoptera nån åldring  till min familj, för den blir ju bara större och större för varje dag som går !

Välkommen till familjen Astrid !

Jippie

Kom hem och i min lilla brevlåda ligger det en påse av mitt favoritgodis "sophögen"
(ja eller vad det nu kan tänkas heta på svenska...)
Det är dagarna som idag som jag älskar livet !

galopp galopp

Det visade sig att alla mina eventuella fördomar är som bortblåsta. Det var superkul att rida med instruktör och hur jobbigt som helst.
Det är konstigt att det är så jobbigt med tanke på att det är hästen som gör det mest jobbet.... Hur som helst så hade vi fantastiskt kul och jag gör gärna om det... det kunde man minsann inte tro i morse !
Jag känner igen mig själv i att först vara skeptisk och sen vara fantastisk glad.....

Bra start på helgen nu ska jag bara försöka komma på vad jag ska göra med resten av min lediga tid


Vi går till stallet istället

Uppe med tuppen,  så allt är väl som sig bör när man ska bli stalltjej....
Ända sen igår har jag trallat på sången stallet i stället, jag tror att det är ett tecken... på vad vet jag dock inte. Det kanske bara är nån form av mental förberedelse för att jag för första gången i mitt 32 åriga liv ska rida runt i ett ridhus och få instruktioner. Vad jag ska använda dessa till har jag ingen aning om än, men det framkommer väl till slut antar jag.

Ridning.....

Käkade lunch med 2 av mina arbetskamrater idag. Den ena har anmält oss 3 till en ridkurs imorgon. Jag har inte suttit på en häst sen jag var typ 15. Men min nuvarande kroppshydda är jag tveksam till att jag ens kommer upp på en häst.

Nåväl det är det minsta problemet, så länge jag kommer därifrån med nån form av heder i behåll kommer jag att vara lycklig.
Följande dialog utspelade sig under lunchen, bör kanske tilläggas att jag var lite morrig över det sk ridupplägget.

Arbetkamrat 1: Men Ellie det blir väl mysigt att rida ute i det härliga höstvädret
Ellie: Men du har ju bokat in en privatlektion och den kommer att äga rum inne i ett ridhus med en instruktör
Arbetskamrat 2: Ja, man får ju inte rida ut när man inte varit där tidigare, dessutom sa ridläraren att vi skulle vara där en halvtimme tidigare för att fixa och sadla
Arbetskamrat 1: VA??? Jag är rädd för att sadla, jag vill inte vara i samma box som en häst
Ellie Men det är ju du som bokat in oss på h-vetet
Arbetskamrat 1: Ja men jag trodde ju att vi skulle få rida fritt
Ellie: Icke
Arbetskamrat 1&2: vad faan ska vi dit och göra, vuxna kvinnor som inte kan rida och som helt plötsligt rida runt runt i ett ridhus med en instruktör.
Ellie: Kunde inte ha sagt det bättre själv! Jag kommer och hämtar er kl 8 imorgon så att vi får detta överstökat

Kommer att bli en MYCKET spännande lördagförmiddag !
Det framkom dessutom senare att Arbetskamrat 1 kan ha sagt till instruktören att vi var där för att provrida inför kommande termin..... grejen är bara den att ingen av ska rida där under kommande termin....

Dit det bär så bär det alla gånger som morsan skulle ha sagt....


Adoption ?

När min pappa fyllde 60 förra året valde han att gå i pension. Han har dock aldrig varit så upptagen som nu, var där och käkade middag ikväll för att uppdatera mig på läget.

Pappa har bestämt sig för att adoptera en åldring.....
Tydligen kan man skriva upp sig på kommunen som volontär. Då fyller man i  vilka intressen man har och hur mycket tid man har och då matchar dom det mot en intresselista som äldre människor fyllt i,  och vips vaps har man blivit ihop matchad med någon äldre likasinnad. Det verkar fungera ungefär som en dejtingsajt, men utan nån form av romantisk baktanke. Man ska helt enkelt bara umgås !

Jag tycker att det här är jättespännande, jag ser honom/henne redan nu som en potentiell ny familjemedlem.... Undrar om den personen känner likadant, men det får man ju hoppas för jag har redan börjat planera nästa sommarsemester. Funkar det bra för min käre far kanske hela familjen kan adoptera en varsin, shit vilka kalas vi kommer kunna ställa till med och vad mycket folk vi ska bli!

Vidareutbildad eller nått

Jag ska gå på kurs !

Från början när jag är på en kurs är jag alltid livrädd.
Jag skulle vilja påstå att jag spenderar väl ungefär dom 2 första dygnen med pendlande dödsförskräcktskräck....
Sen brukar det släppa, ja inte alltid men ibland. Beror lite på vad det är för typ av kurs.

Den här gången ska jag gå en ledarskapskurs, jag har i mitt huvud bestämt mig för att det inte är lika skräckbetingat som en personligutvecklingsskurs.... men vad vet jag..... det här kanske är hundra gånger värre !

Jag åker på måndag och blir borta till nästa fredag. Jag och vänninan ska packa in oss i min röda lilla skatt och dra iväg mot nya kunskaper. Spännande

Ny uppfinning ?

Jag tänkte på en sak när jag var ute och gick. Tänk om jag hade en blogg som var direktkopplad till min hjärna.... Herregud vad många blogginlägg det skulle bli....

Det är så skönt när man får lätta ankar....

Varje gång jag besöker storstan fylls jag av tvivel.
Tvivel över huruvida mitt liv är menat att spenderas i en småstad eller om jag ska kasta ankar och söka mig mot nya farleder. 
Jag har ju egentligeninget som håller mig fast här och ändå har jag så svårt att sortera upp i mitt lilla huvud vad jag tycker är  viktigt i livet och vad jag prioriterar högst. Prioriterar jag enkelheten, närheten till vänner och ett trivsamt jobb eller prioriterar jag mångfald, tempo och nya utmaningar....

MIn autistiska sida vill såklart stanna kvar och helst inte ens byta frisyr, medan den lilla lilla del i mig som innehåller nån form av mod skriker kasta loss Ellie våga prova nått nytt !!!

Så nu sitter jag mest och inväntar nån form av tecken från Gud, för han om nån borde väl för faan veta vad jag ska göra eller ?

Miss fitness

Jag har promenerat flera timmar om dan under min storstadsvisit...
Min kropp verkar vara  i chock av denna fysiska ansträgning..... mina vader är som hopdragna russin.
Vältränad ? Nja inte direkt

Top Model

Kikade lite på det fantastiskt underhållande programet Top Model under gårdagen. Jag gjorde följande reflektion....

Dom har en person som är en sk plussizemodel. Hon är inte plus kan jag säga eller ja  i alla fall inte i min värld... Herregud om jag mot all förmodan skulle deltagit i detta progra vad faan skulle jag omnämnas som ?
Plussize extra ALLT ?

Premiär fast ändå inte

Jag känner mig som ett slitet härke.

Var bjuden till premiärkväll på Mosebacke......

Blev en riktigt trevlig kväll med både champagne och gammalt hederligt rödtjut.

Som vanligt har jag ingen off knapp utan sveps lätt iväg och glömmer bort morgondagen lika snabbt som jag avslutat mitt första vinglas.

Idag är jag dock väldigt medveten om morgondagen som råkar infinna sig idag....


Att komma i säng vid 4 snåret för att sen pallra sig upp tidigt för att ta sig ut till Arlanda och flyga tillbaka till småstan för att arbeta är ingen jag repeterar ingen bra kombination

Win some lose some

Det blev inget av med frikortet....

Däremot blev det fika i solen och en jävligt trevlig dag.

Stocka

Nån gång per kvartal har vi chefsforum på jobbet, oftast i Stockholm... Det glädjer mig för jag gillar att åka till Stockholm...
Ska strax hoppa på flygbussen för att ta mig till huvudstaden.

Fick följande sms av min vän Stockholmaren

Stötte ihop med M Persbrant på gatan, dom filmar. Skynda dig hit så kanske du äntligen kan ta dig en närmare titt på din blivande man

Förstå, så här nära en frikortschans har jag inte varit på flera år !!


Värsta sökaren

Jag har blivit en riktig sakletare, jag har hittat både min jacka och passerkortet.... nu saknas bara mina jympadojor för att livet ska kännas helt komplett

Jag sliter mitt hår !!

Jag skulle vilja vara lite vuxnare. Ja inte så där tråkigt präktigt vuxen utan mer ordningssamt och planerande vuxen. Jag vet inte om det blev nån form av genetisk missbildning när jag föddes. Jag är nämligen kvar i nått form av apstadie, dvs innan mänskligheten fattade att man kan spara och planera saker.

Nu ska ni få ett färskt exempel från min vardag.

Igår sa jag till min kille att han kunde köpa lite bröd med sig hem så att vi kunde fika lite när jag slutade jobba.

Han köpte 2 tekakor. Grejen vara bara den att när jag kom hem efter att ha jobbat kväll och vi skulle fika så insåg vi att vi inte hade något smör. Vid det här laget så hade ju såklart affären stängt och det blev till att fika mackor med bara ost.

Men problemet kvarstod i morse när jag skulle käka frukost för eftersom han bara hade köpt 2 tekakor så hade vi inget bröd hemma, vi hade ju heller inget smör. Det hela slutade med att jag fick steka mig ett ägg.
Tyvärr upptäckte jag inte förrän efter jag ätit ägget att detta redan gått ut......

Vad är det för fel på mig, varför blir jag aldrig som vanligt vuxet folk ??? eller varför kan inte åtminstone min kille bli som vanligt vuxet folk så det blir nån form av balans.....

SMS

Jag har aldrig varit en fena på sms, det kan ta upp till 3 veckor innan jag ens svarar på ett sms för ofta läser jag och sen tänker jag att jag ska svara sen och då har jag hinner jag glömma bort att jag tänkte att jag skulle svara och långt senare hittar jag mitt bortglömda sms.

Sms är ett sånt tråkigt sätt att kommunicera tycker jag. Följande dialog hade jag idag:

M: Lunch ?
Ellie: Var ?
M: Kom ner hit
Ellie: När ?
M: Typ nu
Ellie: Okej

Det är faan så mycket roligare att prata i telefon....

Morr

Råkade precis radera mitt förmodligen bästa blogg inlägg genom tiderna.... så nu missar ni det .....


Ave Maria

Hörde 2 tanter prata:


- Hur blev det med din nya frisyr ?

- Nä du vet jag fick gå tillbaka till frissan, jag såg ut som Ave Maria
- Jaha, ja det blev ju tokigt


Hur ser Ave Maria ut och framförallt hur ser hennes frisyr ut ???


Vart tar allt vägen ?

Jag vet inte hur det här har gått till men min gröna fina farsans-gamla-fiskejacka jacka är som bortblåst..... Den är ju i och för sig kamoflage färgad så det kan ju tänkas att den gått och gömt sig....
Förmodligen har jag väl glömt den nånstan i vanlig ordning.
De senaste veckorna har jag dessutom tappat bort mina bästa jympadojor, mitt paserkort till jobbet och en sladd som jag skulle behöva till min MP3.
Vart tar alla saker vägen som man tappar bort egentligen, det vore ju bra att veta för då kunde man ju börja att leta där... 

Det är inte jag det är skorna...

Jag känner mig rätt så lång. Jag har aldrig på mig klackskor eller nästan aldrig, det beror ju inte bara på att jag känner mig lång utan det faktum att jag inte överhuvudtaget har balansen till att gå i höga klackar......
Jag äger ett par med riktigt hög klack. Jag brukar ha på mig dessa vid väl valda tillfällen.

När jag sätter på mig dom bli jag typ 180 cm lång och min personlighet förvandlas till nån form av dominatrix. Inte i sexuell bemärkelse men i attityd !

Jag hade på mig dom i lördags i 1.5 timme.... Under den tiden hann jag med att trycka in 8 tjejer i en vanlig taxi (som repade upp hela underredet till bilen så fort det kom ett gupp)be en kille flytta till Egypten i fall han inte fattade svenskt kösystem (han kom dock själv från Sverige så han borde ju känna till hur det brukar funka), få in alla 8 tjejer innan killen och han gäng på krogen, pruta på bussen så att en av oss fick gå som ungdom (Mary tror att det är hon och jag låter henne tro det, jag har ju inte klackarna på mig nu)

Så flickor skaffa er ett par riktigt höga klackar, livet blir fantastiskt roligt !

Romantik på hög nivå ?

Jag känner mig i riktigt bra form idag trots att det är måndag och jag jobbar kvällen. Det är en ganska ovanlig känsla för min del, speciellt på måndagar.
Jag tror att det beror på att jag har haft en sån himla bra helg, men både utflykter och hemmakväll...

I fredags hade jag romantiskafton, eller ja romantisk och romantisk vi åt skaldjur och det tycker jag är romantiskt... att jag sen blev skittrött pga att jag drack 2 glas vin och somnade ungefär en halvtimme efter maten i soffan var väl inte så värst otippat, jag är ju inte helt komplett åtminstone inte vad det gäller romantik !


Frikort

Jag har kommit fram till att i varje relation bör man ha några frikort. Ja alltså personer som man får ligga med utan att det gills. Jag har t ex Mikael Persbrand som ett frikort.
Jag får ligga med honom så mycket jag vill !
Hittills har jag inte legat med honom överhuvudtaget, jag har aldrig ens sett honom i verkligheten. Men om vi skulle mötas då vet jag att han tillhör frikortskategorin. 
Hittills har jag haft 2 frikortsaspiranter, det höll på bli en 3:e under ladies night..... men när jag hade nyktrat till bestämde jag mig för att han inte var frikortsmaterial.... Så "bygg-Matte" bara för att du står i bar överkropp med typ 100 magrutor och sågar på scenen och ser sjukt snygg ut, så vill jag härmed bara meddela att
-det blir inget !!

Ladies night....

Drog med mig Mary till Gävle.
Syrran skulle ha 30 års fest som skulle avslutas/påbörjas på Läkerol Arena med Ladies Night.
För första gången i hela mitt liv har jag befunnit mig i en lokal med x antal tusen kvinnor.
Östrogenet flödade och som min vännina tydliggjorde ganska tidigt under kvällen "faan allt med testiklar är helt plötsligt jävligt intressant".
Jag instämmde....
Under vin och östrogenpåverkan så framstod t om Henrik Hjelt helt plötsligt som värsta sexbomben.
Det var nästan så att jag var villig att byta in ett frikort, men jag sansade mig och hängde med brudarna på krogen i stället.

Slutet gott allting gott

Stendöd?

Jag läste nånstans att för att hålla en blogg vid liv måste man göra minst 6 inlägg om dan...

Jag antar att den här bloggen är mer eller mindre stendöd.

Då satt man här

Jag hade verkligen lust att göra nåt ikväll, dessutom hade jag 2 erbjudanden om aktivitet som bara låg och väntade.....
Men tyvärr är jag helt slut jag har liksom ingen energi kvar.... förmodligen för att jag har jobbat hela dan....
tråkigt, men det blir nog till att ligga i soffan och glo denna lördagsafton.

Fast å andra sidan lär jag ju vara desto piggare imorgon ....

Tröja-klänning hur ska man veta ?

Håller på att tvätta, hittade min svarta klänning. Förstår nu att förra gången jag gick ut i Stockholm så gick jag i en tröja/linne...
jag tyckte väl att den var lite kort och genomskinlig.....
eftersom jag bara hade haft min kläning 1 gång så kom jag inte helt ihåg hur den såg ut, men det såg jag nu...

 men det gick ju bra att bara gå ut med en tröja me....

Kreativitet är en process

Köksluckorna i våran lägenhet är katastrofala, inredningspolisen åker förbi med jämna mellanrum för att ge oss skriftliga varningar. Tyvärr finns varken pengar eller energi att byta ut hela köket så det har liksom inte hänt så mycket på köksfronten. Igår hade jag dock en kreativ process...
Plockade därför bort 2 köksluckor, målade svart i själva skåpet och vips....
ja köket blev ju inte total förändrat, men lite bättre blev det allt.

Ibland finns det inga svar

Hur får man ett hjärta att glömma?

Jag läste detta på en liten blogg som jag tycker om, så tänkte jag på mig, mina vänner, min familj och alla som betyder och har betytt massor för mig.....
Alla som har varit med i processen att forma den person som jag faktiskt är just här och just nu och så kände jag att ett hjärta kan aldrig glömma......


vare sig man vill det eller inte.....

Vidrigt !

Stympad, är inte det ett vidrigt ord så säg....

Ärlighet vara längst....

Idag besöktes IKEA, innan denna resa hade jag ingen aning om att min kille är ärligheten personifierad... jag har väl kanske haft det på känn, men inte på den här nivån !
Vi var ju som vanligt ute i sista minut och när jag är på väg ut så ställer han sig och bläddrar i en IKEA katalog. Jag säger åt honom att han kan ju ta med katalogen och läsa i bilen. Han ser frågande och aningens irriterad ut och pekar på skylten ovanför katalogen - låneexemplar.

Hmm jag vet inte, men jag tycker att man kan få ta en IKEA katalog när man är i butiken, man kan väl se det som ett långtidslån....

Mental träning !

Idag är en fantastikt bra dag ! Jag har kommit på flera bra saker..... och det händer ju inte varje dag....

Min arbetskamrat har börjat med bantningskuren from hell.
Jag tror att direkt efter kuren totalt-svälta-sig-själv-till-döds så kommer nog den varianten som hon kör.

Hur som så har hon även börjat lyssna på en cd med mentalträning. Hon säger att detta är fantastiskt effektivit och att hon känner sig jättepeppad varje gång hon lyssnat på sin skiva.
Man ska tydligen lyssna på den en gång om dan.....
 
Hon lyssnar dock var 3:e timme för att kunna hålla motivationen uppe.

Då kom jag på det !! Det är klart att jag behöver lite mentalträning, herregud här går jag runt och tror att det är fysisk träning som gäller..... men icke !
Här ska inhandlas en CD och sen ska det liggas på soffan och insupa lite träningsform av nytt slag.
Den här gången vet jag att jag kommer att lyckas, för är det nått jag kan så är det att ligga och slappna av !

Jag mötte ett snille

En tjej sa till mig på krogen i helgen
-Ellie vad ljust hår du har, är det där dina naturliga hårfärg
- Ja absolut, jag har däremot färgat den där decimetern inne vid hårbotten alldelles råttfärgad. Visst blev det bra !

Nä, jag är inte naturligt kritvit i topparna.....

Det är inte lätt att vara student

Vänninan har bestämt sig för att återvända till skolbänken. Fick följande sms:

- Gud vare med mig nu äre upprop

Jag svarade

- Försök att rycka klassboken direkt.


Ja jag förstår att man inte har klassbok på högskolan, men det hade ju varit jävligt kul !


RSS 2.0