Det är mycket nu...

Det är en jäkla tur att jag bor ensam numera, för då kan man själv välja när man vill se....


Jiiiihooooo

Är det fredag eller är det fredag....När jag tänker på döden....

Igår tänkte jag på döden i flera timmar.

När jag tänker på döden så tänker jag alltid strukturtankar.

Jag tänker på hur det blir när jag ska dö. Vem som ska få vad, vilka kommer att komma på min begravning, kommer dom då sitta där och veta att jag älskade dom och att var och en av dom har bidragit med olika saker i mitt liv? hur länge kommmer barnen runt omkring mig veta att jag har funnits? Kommer dom att överhuvutaget komma ihåg att det fanns en rörig liten tant i deras liv? Sen funderar jag också på hur jag ska lösa vissa praktiska saker som jag vill ha löst innan jag dör.

När jag tänker på att jag ska dö så tänker jag alltid att jag vet det ganska långt innan så att jag hinner förbereda mig och göra klart allt jag måste göra klart.

Ibland tar det mig flera timmar att planera allt och så ändrar jag mig lite eftersom, så att jag är säker på att allt blir rätt. Sen tänker jag att det kanske är konstigt att jag tänker på saker som är helt utom min kontroll....

Men sen kommer jag oftast på att det hjälps inte att det kanske är konstigt, jag måste tänka på det i alla fall !

Cry me a river

Alla som känner mig vet att jag har väldigt svårt för stark mat, jag har liksom aldrig förstått vitsen med att bränna sönder munnen. Jag vill att maten ska smaka precis det den är !

Igår skulle några kamrater käka middag hemma hos mig och då tänkte jag att jag skulle slå till och vara lite wild and crazy.

jo tjena

Bestämmer mig för att hacka i lite chili i pastasåsen. När jag plockar bort skärbrädan så har jag dock glömt detta och käkar därför upp paprikan som ligger kvar.

FIRE !!!

Det brinner i min mun, runt min mun och min kropp börjar få en overklig temperatur.
Försöker göra min gäster uppmärksammade på att jag håller på att brinna upp inifrån, de pratar dock glatt vidare om sitt.

I ett tappert försök att ta bort snoret som hysteriskt rinner från min näsa så lyckas jag självklart även få in chillin i näsan. Det bränner så att jag tror att hela näsan inklusive hjärnan kommer att frätas bort.

Nu när tårar, snor och diverse andra kroppsvätskor sprutar ur mig blir mina gäster helt plötsligt lite uppmärksamma på min dödskamp i köket.

-Ellie du måste dricka youghurt det är det enda som kan ta bort detta.

Sagt och gjort jag drick youghurt som besatt problemet med näsan kvarstår dock.

Slutar med att jag får doppa papperstussar med youghurt och stoppa upp i näsan.

Kul middag !! där sitter jag med hela näsan full med youghurt, noll smaklökar och med tårarna rinnandes....

Sista gången jag försöker mig på matlagning ala wildandcrazy.....

Det är bara att inse att jag passar bättre i min vanliga autistiska bubbla, med vanlig enkel sojakorv och makaroner !


Don´t do it.....

Mycket händelserik helg i Strömsbro.
Syrran hade det så kallt inne så vi satt med täckisarna på och lekte att vi var på Afterski.... rätt trevligt i och för sig !

Sen till hemresan som var ett kaptiel för sig i boken om Ellie. Det var ju inte så att jag inte hade läst tidningar och sett på nyheterna, men eftersom jag hade Winston med mig så var tåg det enda alternativet för hemresa...

Jag åkte därför i god tid till tågstationen för att inhandla en biljett. Står där i maskinen och bokar hemresa med djurvagn. Det kommer upp nått meddelande när jag bokar men eftersom jag är rätt stressad så trycker jag okej.

När biljetten sen kommer ut inser jag att det som stod var att det fanns inga platser med djur tillåtna.

Går in i lilla resecentrat tar en kölapp 2 handläggare och jag har 44 nummer på kö innan det är min tur. Går ut tar lite luft, kommer tillbaka och centrat är stängt.

Eftersom jag verkligen MÅSTE få hjälp så är jag listig och står och väntar vid dörren och smiter in när en lite gubbe går ut.

Jag är dock inte är så himla bra på att köa så smiter jag fram till kassan och bönar om lite hjälp utanför kön angående min felbokade tågbiljett.
Han i kassan är så snäll så snäll och bokar om mig till tåget efter där även min hund får plats, dessutom struntar han i att den biljetten kostar 300 kronor mer så han bjuder på det eftersom jag befinner mig i en hmmm ja typ krissituation (ja det framstår väl mer eller mindre så när jag återberättar traumat med maskinen)

Åh jag är så nöjd över mig själv när jag går därifrån dels för att jag helt ofrivillig sparat 300 kronor och dels för att jag var så himla snabb och att han var så himla snäll !

Men karma kan slå tillbaka fortare än man tror !! Man ska INTE tränga sig i köer !!

Kommer till stationen kvart i sex för att konstatera att tåget som skulle ha gått klockan 15 fortfarande inte inkommit till stationen. Misstänker att det kommer blir en lång väntan... Går och köper lite kaffe hänger runt och kollar lite på tavlan.

Helt plötsligt står nästa tåg alltså 19.20 men inte mitt som skulle gått en timme tidigare.

Hmm vad faan betyder det, vart är mitt tåg ??
Börjar ringa till SJ för att kolla vart mitt tåg tagit vägen, blir bortkopplade sisådär 20 gånger. Sen kommer jag äntligen fram till en fantastiskt trevlig kille.

Det visar sig att mitt tåg är det enda som gått i tid på hela dagen, och det har ju jag såklart missat eftersom jag tog förgivet att det var försenat !!

Ellie gråtfärdig, försöker förklara hur det hela gått till och att jag verkligen inte visste att tåget hade gått. Killen barmhärtigar sig över mig och min stackars hund och bokar in mig på tåget som nu ska gå 19.20....

19.20 tåget det är däremot inte i tid.....

03.30 rullade jag in mot den lilla hamnstaden.

8.5 timmes väntan för lite köträngning.... somliga straffar gud direkt !!Gråtlåt...

Hittade den här igår på internet, min bästa gråtlåt !

Nu har jag i och för sig inte lyssnat på den på väldigt länge.... men till den här låten har tårarna skvalat så många gånger att bara jag tänker på det så känner jag mig en smula patetisk... men det bjuder jag på...

Fly fly away

NU har jag hittat en fantastisk aktivitet för er som fryser så mycket att ni inte kan lämna hemmet.

Gå runt i huset/lägenheten och kolla om ni hittar några ihjälfrusna flugor..... sen kan ni göra fantastiska konstverk !(nu var det meningen att jag skulle klistra in en bild med döda flugor som hoppar simhopp, bilden vill dock inte laddas upp så ni får helt enkelt använda er fantasi och komma med egna kreativa lösningar)

Tummen upp !

Vissa människor kan verkligen förvåna mig ! 
positivit alltså...

Jag gillar verkligen det !

Därför får tisdagen:av mig !

En fantastisk kväll

Igår besökte jag kärnfamiljen för att i efterskott fira O som helt plötsligt blivit 6 år.
O var min första bäbis i familjen/umgängeskretsen.
Jag kände honom redan innan han föddes och han kände mig!

Vi hade varit och fikat prinsessbakelser på Tullporten minst 100 gånger redan under tiden han låg i magen. Hans kära mor var besatt av bakelser under graviditeten och jag var ju inte en sämre vän att jag följde med och stödfikade....

Första gången jag såg honom kändes det så självklart att där är lilla O. Precis så vacker, perfekt och självklar som man kan drömma om !
Jag kom ihåg att vi brukade sitta tysta i vardagsrummet i gröna villan så att vi inte skulle väcka honom. Vi viskade när vi pratade med varann och hade TV:n på lägsta volym så han inte skulle bli störd.

Jag brukade alltid sitta ner när jag skulle hålla i honom för han var så skör och jag var så rädd att jag skulle göra nått så att han gick sönder.

Jag kommer ihåg det som igår och nu är det 6 år sen.....

Igår byggde jag och O lego och då kände jag att jag hade saknat världen som är O:s värld. Hans roliga fantasier och tankar om saker och ting har jag inte varit en del av under en stund.... för jag har varit så upptagen av att prata med dom vuxna. Jag har missat att Skopis numera är utbytt med BenHur (?) och att Anakin Skywalker senare utvecklas till Darth Wader. 

Igår när jag tittade på O och såg busögon och ville skratta ihjäl mig fast jag skulle försöka vara allvarlig, så kände jag att även om jag missat en massa nya saker och intryck som skett i O:s liv så känner vi varann.
Våra ögon och våra hjärtan känner varann.
Även fast O var glad över sitt nya Atlantislego som jag köpt till honom i födelsedagspresent så kändes det som att jag gick hem med den bästa presenten av dom alla !

Grattis älskade Oscar på din 6 års dag                           

                              "The greatest thing you´ll ever learn is to love and be loved in return"
 


FLÄSK

Igår när jag gick förbi lunchrestaurangen så serverades det fläsk med vitsås.
FLÄSK (med lite bondeuttal)
är det mest vulgära ord jag vet åtminstone sammankopplat med restaurangbesök....

Varför kan dom inte skriva, små köttbitar eller nått annat lite mer ickevulgärt ?

Nä icke sa nicke, är det FLÄSK så äre....


I-landsproblem typ.....

Nackdelen med att ha en gammal bil är att det tar längre tid att skrapa bilrutan på insidan bilen än vad det gör på utsidan....

Sommar sommar sommar

Bara några månader kvar nu.....sen ska jag och Winston ligga på stranden hela dagarna !

Självinsikt-kanske

Igår hade jag en liten diskussion med en nygammal bekant.

Då insåg jag, att diskutera är inte min starka sida.... 
Jag har nämlingen ingen självdistans när det kommer till att diskutera. Vrida och vända på problem eller analysera saker hit eller dit det kan jag utan problem både med mig själv och med andra.
 
Men när det kommer till vissa sakfrågor då har jag en väldigt bestämd uppfattning och vad det gäller dom frågorna kan jag tyvärr inte ändra min ståndpunkt, oavsett.....

So far so good.

Problemet är bara det att jag verkar tyvärr inte kunna acceptera att man kan tycka olika, utan jag tycker helt sonika att dom som inte delar mina åsikter i vissa frågor är dumma i huvet
Detta gör i sin tur att jag blir förbannad på riktigt fast vi "bara" diskuterar !

Det jag insåg igår förutom minst brist på förståelse är att jag är den ende som förlorar på detta......
 för medan motparten småskrattar och tackar för en rolig diskussion så sitter jag högröd i ansiktet med sån puls att halspulsådern håller på att spricka.

Note to self - försök att dämpa dig lite..... i alla fall ibland....

I´m Electric

Jag antar att det är vintern som gör det, men jag är så otroligt statisk !

Det blixtrar nästan om mig numera.

På min arbetsplats verkar jag särskilt elektrisk för där kan jag inte ta i dörrhandtagen utan att bemötas av en redig stöt.

Det knäppa är att jag hinner oftast glömma bort att jag får en stöt när jag tar i handtagen..... så  jag får nästan hjärtfel varenda gång jag ska gå nånstans här på kontoret.

Jag tycker att det skulle vara mycket roligare om jag var statisk på det sättet man blir när man gnuggar huvudet med en ballong.
Shit vad det skulle vara kul att gå runt på kontoret med håret åt alla håll !

Det skulle ju bli som en gratis volympermanent för mitt annars så platta hår.

Bilburen ungdom

Man vet att man är på bra humör när:

  • Man går ut till till bilen på morgonen och möts av en parkeringsbot på 700 spänn och tänker jaja det kunde varit värre.
  • Man hoppar in i bilen och den tvärdör i en korsning så man måste kliva ut i snöblåst och "laga" bilen, medan man glatt trallar på en rolig melodi
  • Man kommer pga ovanståde en halvtimme sent till sitt arbete och man vill fortfarande bara skratta.

Ibland har man tur med att jobbiga saker och glatt humör kommer på en och samma dag ! 
Det blir så mycket roligare då... ja med det tråkiga alltså....

 


RSS 2.0